BOTOX & INJECTABLE BASISCURSUS

Botox & Injectable Specialist

De opleiding tot injectable specialist is uitsluitend bestemd voor BIG geregistreerde artsen die belangstelling hebben voor de behandelingen met injectables en/of botulinetoxine producten. Tandartsen kunnen helaas niet deelnemen aan deze cursus. De markt in minimaal invasieve behandelingen zoals het werken met injectables en/of botulinetoxine producten is booming business. Ook in de media wordt hier in toenemende mate op een positieve wijze aandacht aanbesteed. De vraag naar esthetische behandelingen stijgt sneller dan het aanbod. Dit is een positief teken voor diegene die met deze behandelingen willen starten. Wel is het belangrijk, dat bevoegdheid en bekwaamheid duidelijk getoetst moeten kunnen worden.

De inhoud van deze cursus betreft het overbrengen van theoretische en praktische kennis met betrekking tot injectables en botuline toxine producten. Na afloop van de cursus heeft u theoretische kennis en praktijkervaring opgedaan m.b.t. injectables en/of BOTOX® behandelingen. U bent op de hoogte van de indicaties, contra-indicaties, complicaties, werkingsmechanisme, aandachtspunten, valkuilen en de relevante injectietechnieken. Bovendien heeft u een helder beeld binnen de wereld van de cosmetiek, de beschikking over de behandelprotocollen, intake formulieren en toestemmingsverklaringen.

Wilt u (prijs)informatie over deze cursus ontvangen?

Praktijkgedeelte

U wordt letterlijk en figuurlijk door uw opleider bij de hand genomen. In het praktijkgedeelte heeft u ruim de gelegenheid tot het zelf injecteren. U dient zelf één of meerdere modellen mee te nemen die u zelf kunt behandelen. Ideaal is als uw model(len) meerdere behandelindicaties heeft. Het gemiddelde aantal modellen dat door de cursisten wordt meegenomen is drie modellen.

Al het materiaal (injectables, BOTOX®, etc.) dat gebruikt wordt tijdens de cursus is bij de prijs van deelname inbegrepen. Het staat u vrij om zelf een financiële vergoeding aan uw model te vragen. Wij zorgen ervoor dat het verblijf van de modellen die u meeneemt zo comfortabel mogelijk verloopt. Een lunch is inbegrepen. U heeft hier dus zelf geen omkijken naar tijdens de cursusdag.

Behandelindicaties

  • fronsrimpels
  • voorhoofdsrimpels
  • kraaienpootjes
  • rimpels in het gelaat
  • neuslippenplooi
  • marionetlijnen

Duur, inhoud en max. aantal deelnemers

De cursus neemt een gehele dag (van 9:00u tot 18:00u) in beslag en bestaat uit zowel een theoretisch (circa 2 uur) als een praktijkgedeelte (circa 6 uur). Na deelname aan de cursus wordt uit handen van uw opleider het certificaat uitgereikt. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen is het maximum aantal deelnemers vastgesteld op 3 cursisten. Om te kunnen deelnemen aan deze cursus dient men een BIG geregistreerd arts te zijn.

Verzekeren

Cursisten (BIG geregistreerde artsen) van het NIMEB kunnen zich voor botox en injectable behandelingen middels een opmaat verzekeringspolis verzekeren via de VVAA.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven door onderstaand formulier in te vullen. Een BIG registratienummer is verplicht om deel te kunnen nemen aan de cursussen. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. Reageert u tijdig, indien u interesse heeft.

Een bevestiging wordt na ontvangst van uw inschrijving toegezonden. Naast de bevestiging ontvangt u: het programmaoverzicht, routebeschrijving en de factuur. Uw inschrijving is definitief indien deze door ons is bevestigd en uw betaling is verwerkt. Tezamen met de bevestiging ontvangt u een factuur. Het factuurbedrag dient minimaal 10 werkdagen voordat de cursus plaatsvindt te zijn bijgeschreven op de bankrekening van het NIMEB.

Uitsluitend artsen kunnen deelnemen aan deze cursus (geen tandartsen).

Inschrijving basiscursus

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HEB JE NOG VRAGEN?