Home   >   Over NIMEB

Nimeb meer informatie

Over het NIMEB

Er is een verschuiving opgetreden van invasieve chirurgische behandelingen naar minimaal invasieve behandelingen. Helaas worden deze behandelingen soms nog weleens onderschat en komt het voor dat, ook in Nederland, de behandelingen door bevoegde, maar onbekwame personen worden uitgevoerd met alle risico’s van dien. De toenemende vraag en acceptatie van minimaal invasieve behandelingen vraagt om een standaardisatie van gedegen trainingen.

Het Nederlands Instituut Medisch Esthetische Behandelingen, NIMEB, zet zich actief in voor het overbrengen van kennis en vaardigheden ter bevordering van cosmetische c.q. esthetische behandelingen. Dankzij het jaarlijks bezoeken van de grootste internationale Anti-Aging congressen, ons netwerk en onze ervaren opleiders is het NIMEB in staat u op te leiden in de laatste behandeltechnieken en te informeren over de allerlaatste productontwikkelingen.

Door het organiseren van zogenaamde terugkomdagen stimuleren en bevorderen wij het contact tussen onze cursisten teneinde ervaringen onderling te kunnen delen.

Trainers van het NIMEB

De NIMEB cursussen worden gegeven door trainers met jarenlange kennis en ervaring binnen de esthetische branche.

Cosmetisch arts Don Smeets

Schermafbeelding 2016-08-09 om 10.14.05

Drs. Smeets is sinds 1994 actief met injectables en botuline toxine producten. Drs. Smeets is een autoriteit binnen zijn vakgebied en één van de meest ervaren, bekende en gerespecteerde cosmetisch artsen in Nederland. 

Dokter Smeets is voormalig secretaris en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Dokter Smeets heeft bovendien meer dan 17 jaar ervaring in het trainen van collegae (Plastisch Chirurgen, Dermatologen, Huisartsen, Tandartsen etc). Reeds sinds 1999 leidt hij workshops voor meerdere partners uit de industrie. Ook is Don Smeets als KOL van Nederland (Key Opinion Leader) actief betrokken bij internationale pre-market activiteiten van enkele gerenommeerde hyaluronzuur injectables, waaronder: Restylane en Teosyal.

In 2012, 2013, 2014 en 2015 is dokter Smeets, als afgevaardigde uit Nederland, uitgenodigd in voor een internationaal Teosyal Expert Day. Samen met 300 artsen uit meer dan 40 landen is dokter Smeets volledig op de hoogte gesteld van de allerlaatste inzichten omtrent injectable behandelingen. Dokter Smeets zal de komende periode ervaren injectable artsen hieromtrent trainen.

Drs. Don Smeets is uw opleider voor de volgende cursussen:

Huidspecialist Annette de Ruiter

Annette is al 20 jaar werkzaam in de cosmetische branche en heeft veel ervaring opgedaan op het gebied van huidverbetering- en huidverjonging. In de afgelopen jaren heeft zij haar kennis verbreed met het volgen van vele cursussen op het gebied van Cosmetische schoonheid & Huidtherapie.

Annette werkt graag met peelings, de CryoPen en de Enterpen. De indicaties die zij behandelt zijn talrijk. Verder maakt zij zich sterk voor het gebruik van de juiste thuisproducten gericht op de indicatie die behandeld wordt. Gebruik van de juiste thuiszorgproducten versterkt het resultaat van de behandeling en zorgt voor een spoedig herstel. In de aangeboden cursussen leert zij u tot in detail hoe u op een veilige wijze, maximale resultaten kunt realiseren.

Annette de Ruiter is uw opleider voor de volgende cursussen:

Terug naar boven