Home   >   Cursusoverzicht   >   Cursus Advanced Botox

Cursus Advanced Botox

De cursus Advanced Botox is bedoeld voor artsen die ervaring hebben met de ‘standaard’ Botox behandelingen zoals: kraaienpootjes, fronsrimpels en voorhoofdsrimpels en toe zijn aan een uitbreiding van de behandelmogelijkheden met Botox.

Zoals u wellicht al eens in de praktijk hebt ondervonden kunnen er ook enkele neveneffecten ontstaan bij de ‘standaard’ Botox behandelingen. De cursus begint met het bespreken van deze neveneffecten en hoe deze eventueel op te lossen zijn.

Behandelindicaties

  • Oplossing standaard complicaties (Mephisto, overactiviteit orbicularis, lijntjes onder ogen)
  • Bunny lines
  • Gummy smile
  • Afhangende mondhoeken
  • Kin
  • Platysma
  • Bruxisme
  • Hyperhidrose

De cursus ‘Advanced Botox’ is uitsluitend bestemd voor BIG geregistreerde artsen die zich verder willen bekwamen in het uitvoeren behandelingen botulinetoxine producten. Voorwaarde is dat men minimaal onze cursus: Botox & Injectable specialist gevolgd dient te hebben en/of reeds enige ervaring heeft met cosmetische Botox behandelingen.

botox injectables groot

De inhoud van deze cursus betreft het overbrengen van theoretische en praktische kennis met betrekking tot botuline toxine producten. Na afloop van de cursus bent u op de hoogte van alle indicaties, contra-indicaties, complicaties, werkingsmechanisme, aandachtspunten, valkuilen en de relevante injectietechnieken.

Duur, inhoud en max. aantal deelnemers

De cursus neemt een halve dag (van 10:00u tot 15:00u) in beslag en bestaat uit zowel een theoretisch (circa 2 uur) als een praktijkgedeelte (circa 3 uur). Na deelname aan de cursus wordt uit handen van uw opleider het certificaat uitgereikt. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen is het maximum aantal deelnemers vastgesteld op 4. Om te kunnen deelnemen aan deze cursus dient men een BIG geregistreerd arts zijn.

Modellen

U wordt letterlijk en figuurlijk door uw opleider bij de hand genomen. In het praktijkgedeelte heeft u ruim de gelegenheid tot het zelf injecteren. U dient zelf 1 of meerdere modellen mee te nemen die u zelf kunt behandelen. Ideaal is als uw model(len) meerdere behandelindicaties heeft. Het gemiddeld aantal modellen dat door de cursisten wordt meegenomen is 3. Al het materiaal (injectables, BOTOX®, etc.) dat gebruikt wordt tijdens de cursus is bij de prijs van deelname inbegrepen. Het staat u vrij om zelf een financiële vergoeding aan uw model te vragen.

De modellen kunnen op de dag van de cursus verblijven in de kantine van de kliniek alwaar aanwezig is: een leestafel, gratis Wi-Fi en koffie/thee/frisdrank. Ook wordt er een aparte lunch verzorgd voor de modellen die in de kantine van de kliniek wordt geserveerd. Wij zorgen ervoor dat het verblijf van de modellen die u meeneemt zo comfortabel mogelijk verloopt. U heeft hier dus zelf geen omkijken naar tijdens de cursusdag.

Inschrijving, bevestiging en betaling 

U kunt zich inschrijven door onderstaand formulier in te vullen. Een BIG registratienummer is verplicht om deel te kunnen nemen aan de cursussen. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. Reageert u tijdig, indien u interesse heeft.

Een bevestiging wordt u na ontvangst van uw inschrijving toegezonden. Naast de bevestiging ontvangt u: het programmaoverzicht, routebeschrijving en de factuur. Uw inschrijving is definitief indien deze door ons is bevestigd en uw betaling is verwerkt. Tezamen met de bevestiging ontvangt u een factuur. Het factuurbedrag dient minimaal 10 werkdagen voordat de cursus plaatsvindt te zijn bijgeschreven op de bankrekening van het NIMEB.

Verzekeren

Cursisten (BIG geregistreerde artsen) van het NIMEB kunnen zich voor injectable en BOTOX behandelingen middels een opmaat verzekeringspolis verzekeren via de VVAA.

Terug naar boven